BARF – Biologiskt Anpassad Rå Föda

Biologisk Anpassad Rå Föda
Våra hundar får sedan många år tillbaka råa köttiga ben av fisk, fågel, nöt, lamm och vilt.
Det är viktigt att benen är just RÅA eftersom de då inte flisas i magen som uppvärmda ben gör.

Hundarna får även köttfärs med benen malda i av ovanstående ben.
Till detta får de grönsaker. Alternativt får de ekologiska frystorkade grönsaker eller en gröt gjord på Avorioris, Hirs och Bovete (som är en ört namnet till trots). Hundars magar tål inte säd så bra och inget av detta är säd. Dessutom kompletteras det med Laxolja, mineraler och vitaminer.

Lite bakgrund till varför våra hundar började med BARF
När min första Rottweiler Skallbjörnen’s Gelza Gebora, var nyss fyllda 2 år fick hon akut livmoderinflammation. Där försvann mina drömmar om att föda upp rottisar med henne som avelstik. Men jag har lärt mig oerhört mycket under åren med ”Elza”. 

I 4:a årsåldern konstaterades att Elza hade sköldkörtel problem. Hon fick därefter äta Levaxin varje dag, både kostsamt och ganska svårt att finna korrekt dosering. Vid 6 år hade ena bakbenets korsband försvagats så till den grad att hon opererades, ett år senare opererades andra bakbenet.

Vid 8 år fick vi ta bort 2 stora kindtänder eftersom hon hade tandvärk, det tog lång tid att ”felsöka” eftersom tandvärk inte är ett särskilt synligt problem. När Elza sedan var 9 år trodde jag att det var slut för hennes del, hon hade ingen livskraft kvar. Under hela hennes liv fick hon alltid det absolut bästa OCH dyraste hundfodret.

Veterinär efter veterinär rekommenderade än det ena än det andra, men oftast det som de själva sålde och som var till för en hund med hennes ”problem”. När hon så var 9 år fick jag via en klient reda på en veterinär som hade specialiserat sig på alternativa behandlingsmetoder. Denna veterinär (Naturlig Djurhälsa i Sundbyberg) behandlade hundar med akupunktur MEN hon började också sakta men säkert undervisa mig i matsmältningens betydelse för HELA hundens välbefinnande!!!

Här fanns en veterinär som visste vad hon talade om. Efter 6 månader av BARF foder och regelbunden akupunktur hade jag helt plötsligt fått en UNG hund igen! Glädjen var stor! Elza simmade och lekte som aldrig förr och jag var helt omvänd när det gällde hundmat. Sedan dess har mina hundar fått BARF mat. Min underbara läromästare Elza gick bort i höstas vid den höga åldern (med tanke på alla hennes krämpor) av 12 år och nio månader.

Vår saknad är stor!