Följ Nova & Bazzes J-valpar!
födda: 2008-04-06

Vi välkomnar stolt Jessica, Josefin, Jasmine, Jim, Julia och Jill
till Gelza Gebora's flock!

 

 

 

 

 

2010-06-14 Selma stannar hos oss!
Tillslut bestämde vi oss.... Den här damen mår för dåligt för att flyttas på igen! Hon har haft ont sedan hon var 5-6 månader i ryggen och sedan gått på frambenen för att avlasta. Jag har ALDRIG varit med om att en hund njutit så av ultraljudsbehandling på sina haser som Selma, som hon snaaaarrrrkkkade ;o)

Efter X antal besök hos fysioterapeuten Therése Asplund på Små & Stora Tassar med Elektroterapi, Bioptronljus och Ultraljud började hon gå som en normal hund. Vi kan nu stretcha henne nästintill 100% i alla olika moment och hon får hemmabehandlingar två gånger i veckan. Sedan går vi på kontroll hos Therése när det känns aktuellt. Selma är en helt annan hund! Hon klättrrar och springer och leker! Och gör lekinviter, DET trodde jag aldrig att hon skulle klara faktiskt, men hon känns mjuk i ryggen nu! Hennes haser är kalla och inte svullna alls längre - helt otrolig förbättring!!! Och hon är SMAL! Hon har gått ned ordentligt i vikt sedan hon kom hit och vägde 42,5kg. Nu väger hon 36,8 - och ser ut som en hund ;o) Lilla Semlan som vi kallar henne ibland ;o)

Selma fick fint besök förra veckan av djurtolken Pia, min underbara vän!!! Vilken CLIFFHANGER va????

Selma bara väntade på att hon skulle vara tvungen att flytta.... Fina Funderande Selma

2010-04-12 Gelza Gebora's Jill "SELMA" söker nytt hem hos någon som har förståelse för att hon kommer behöva rehabilitering mha fysioterapi minst 1ggr/månad och daglig stretching.
*
Selma har tyvärr inte blivit omhändertagen på ett optimalt sätt av sin förra matte så hon har spänningar i ryggen som i sin tur orsakat svaga haser. MEN när hon får regelbunden stretching, motion och fysioterapi på "Små och Stora Tassar" är hon i finfin form.
* Selma har en supernos och vill gärna spåra. Hon är väldigt aktiv och mycket intelligent, så hon behöver stimulans för sitt fina hjärnkontor, annars hittar hon på dumheter som att jaga cyklar och katter (det håller vi dock på att få ordning på).
* Selma snarkar rätt rejält, men iom att hon stadigt går ned i vikt har snarkningen blivit lättare.
* Selma äter enbart Biologisk Anpassad Rå Föda och det är ett krav att hon ska fortsätta med det för att underlätta för hennes hälsa!
Ingen njuuuuter så av elektroterapi som Selma!! Här ligger Kung Sune bredvid och snarkar. Saija och jag kom överens om att VI oxå ville ha det här!!!

Det här är en liten dam som du kommer få mycket glädje av OM du kan åta dig att sköta om hennes kropp och knopp under resten av hennes liv!

2010-02-15 Vi måste tyvärr hitta ett nytt hem för söta Selma! Pga sjukdom har matte svårt att ta hand om Selma på det sätt som hon behöver. Vet ni någon familj som vill ha en jättegullig sällskapsrottis så hör av er! Selma lämpar sig ej för tävling eller för mycket träning pga ryggskada. På bilderna är hon ca 1år, men hon fyller två år den 6 april. En väluppfostrad liten dam som tycker bilar kan vara läskiga!

2010-01-10 Jossan har fått en alldeles egen vibbplatta, hurra!!! Nu kan hon vibba oftare så hon får behålla sitt muskelpaket som hon så fint byggt upp runt sin söta rumpa! Irene...vi vill se foton ;o)

****2010****
*************************************************************************
2009-10-05 J-valparna HD & AD röntgades! Tyvärr var det inte så roliga resultat!
Det här visade för mig att det inte är så himla lätt det här med genetik. Fastän båda föräldrarna är fria och inavelsgraden är låg så poppade det upp en hel del höftleds- och armbågsfel... Hela kullen var ju mer vild än tam så de har ju inte precis gjort det lättare för oss ägare, men ändå.....
Ingen av föräldrarna kommer gå i fortsatt avel i alla fall.

Josefin
HD-E AD-1-1 , som tur är insåg vi rätt tidigt att Jossan hade dåliga höfter, så hon har gått i regelbunden rehab hos underbara Therese på Små & Stora Tassar och stått på vibrationsplatta bla, så hon har ett sådant jättepaket med muskler som håller hennes höfter på plats att tom Lars Audell var imponerad! Jossan tränar sök för fulla muggar och är mycket levnadsglad, som hela kullen är. Deras temperament är en gudagåva!!!!
Selma (Jill) HD-A AD-1-1, Selma trodde vi nog skulle ha sämre HD status eftersom hon kutar med ryggen, men hon hade också mått väl av lite behandling hos Therese... Jag hoppas att Husse & Matte har tagit information till sig och hittat någon som kan rehabilitera lite där de nu bor!
Tilda (Jasmine) HD-A AD-1-0, en muskelknuta har spökat i ena bogen som förmodligen skapat denna snebelastning. Tilda har full fart framåt i alla fall.
Smilla (Jessica) HD-E AD-0-0, tyvärr visade det sig att även pigga, rörelsefria Smilla hade hemskt dåliga höfter.
Hennes ägare har också satt igång med rehab för att stärka muskelpaketet och jag hoppas att de orkar ge denna gulliga tjej vad hon behöver.
Jim HD-C-D (Enligt Audell borde det varit B-C, men det är ju inte han som har sista utlåtandet...) AD-1-1.
Julia är ej röntgad

2009-09-19-Vi fortsätter följa J-valparna!
GRATTIS till JESSICA-SMILLA, JOSEFIN-JOSSAN, JIM & JASMINE-TILDA som alla numera har "känd mental status" och skötte sig jättefint på MH:t den 19/9
Delar från videon kommer så snart som möjligt!
TACK också till våra underbara Gelza Gebora figgar, Fia med Rakel-GRETA och Patric med Ragnar-ATLAS och Riddarprinsessan Marinette, som ställde upp och figgade så glatt och roligt denna dag!

2009-09-10
Lite mysiga sommarbilder bjuder Irene och Jossan oss på!
" Hej Här kommer lite bilder på Jossan och hennes kompis Ella (Daleos Acapella) på vår
fem timmar långa vandring på Upplandsleden vid Härjarö, med mycket bad för både två
och fyr beningar. Kramar Irene o Jossan"

Jossan t.vä & Ella t.hö - GLADA vovvar, eller hur ;o) Jossan simmar som en fisk!


"Visst är jag snygg!!!" "Jamen...såhär då? Blir det bra?"  Jossan poserar vant ;o)

Myyyysigt va! Sänd gärna in om ni andra oxå har bilder, så vi kan njuta lite längre av sommaren!

2009-05-23
Lite nya bilder från lilla Julia som börjar bli stora damen! Här har vi en vilja av stål, hehe, hon kör med de andra hundarna, men de gör sitt bästa för att trycka till henne med jämna mellanrum! I helgen var hon med Farmorr & Farrfarr till landet och åkte båt och strövade runt på ön. Hon är precis som alla andra "barn" och uppför sig exemplariskt när hon är borta ;o) Julia tycker att det är helhärligt att få vara ensam hund ibland så det är tur att vi har Olle och AnnMarie som gillar våra rottisar!

2009-05-15
Vi fick besök av brorsan Jim (till Julia) och brorsan Ossian (till Ninja (Olivia)). OJ, vad det var svårt att få några vettiga bilder...det var ju SÅ himla SVÅRT att sitta och VÄÄÄÄNTA!!! Ja, ni ser ju resultatet själva, hehe. Mitt i hela bataljen susade Nettan & Stenes Pyret runt som en vit sudd ;o)

Men skoj hade de små liven, hihihi.....

2009-02-15
Och så fick vi lite rapport om hur det går för vår lilla Borås-flock med Smilla (Gelza Gebora's Jessica) i spetsen!
Smilla 10 månader Stilig dam
De kämpar på med lilla tösen och går på kurser och står i! Smilla verkar hålla igång hela familjen med roliga aktiviteter och hon uppför sig riktigt bra mellan trotsåldrarna (som alla små kamikaze-valparna i J-kullen har med jämna mellanrum....fråga oss här hemma som har Julia kvar, hehehe)

2009-02-01
Damerna Tilda (Gelza Gebora's Jasmine) och Selma (Gelza Gebora's Jill) bor ju i samma familj med husse Patric och matte Birgitta. Nu har vi fått lite nya bilder på dessa två skönheter och MorrMorr blev lite full i skratt eftersom det finns vissa likheter mellan Tilda & Selma och Wilma & Ninja från O-kullen. Jag ska försöka få ett liknade foto på dem också så får ni avgöra själva... Här kommer iaf en stilstudie på J-valparna Tilda & Selma!
Selma & Tilda 10 månader

Selma 10 månader och Tilda 10 månader
2009-01-07
Till sist bestämde vi oss här hemma!!! Gelza Gebora's Jim måste få ett eget hem! Denna stooooora gosebjörn till valp-unghund charmar ju alla och en var som har lånat honom och vi här hemma kände att vi inte kunde ge honom all den uppmärksamhet och all den energi han trots allt krävde. Den här "lilla" killen vill JOBBA, och jobba med huvudet...MYCKET! Dessutom fungerade han och Julia inte ihop eftersom han var så hemskt mycket tyngre än Julia och de bara kuuuunde iiiinnntteee hålla sig ifrån varandra utan var tvungna att bara busa liiiite med varandra...reultatet...Julia blev mos! Så vi kollade runt med de som visat intresse för honom, han har ju ett hjärta av guld och hade ju redan tidigt ett gäng med supporters som hjärtansgärna lånade honom titt-som-tätt så nu har Nettan och Stene som har Gelza Gebora's Ossian bestämt sig... Jim har fått ett nytt hem, trots hjärtfel. Så nu har vår lilla gosebjörn Jim flyttat in till storebror Ossian och blivit husse Stenes vovve!
Jim 9 månader och bamsestoooor! Ossian, Pyret och Jim Husse Stene & Jim 9 månader
Maffigt med två så stora killar som dessutom är så himla trevliga och härliga i psyket!
Vi önskar Matte Nettan & Husse Stene all lycka med tillökningen och efter vad vi har hört så är storebror Ossian själaglad att ha en riktig kompis att leka med! OCH Pyret är glad att bli lämnad i fred... ;o)


Nu har alla J-valparna hittat nya hem förutom lilla Jim som vi behåller ett tag pga blåsljud på hjärtat. Vi vill att han får en så normal och busig uppväxt som det bara går och så ska vi kolla hjärtat igen när han är 1 år, så får vi se om han får ett annat hem då! Han är världens goaste lilla Ferdinand och har mååååånga som gäääärna passar honom. Så det känns skönt att han får vara ute och träffa andra gulliga människor ibland!

Lilla Julia är också kvar hos oss pga av en skada på armbågen som hon ådrog sig när hon ryckte sig loss efter att ha fastnat i buren under natten.
Hon är extremt dyr i drift eftersom vi åker på rehab ca 1ggr/vecka och har gjort det nu i snart 4 månader, phu! Men hon är pigg och glad och världens busigaste och myyyyycket jobbigare än sin bror Jim!!
Ja, nu sitter vi ju fint! Vänta...vad var det där?? Okej, okej...vi SKA titta på dig!! ...fast...där borta händer ju något spännande...och där med!!!
Stilstudie på Jim och Julia när de är 4 månader!

Jessica, heter numera Smilla och bor nere i Borås hos en jättetrevlig familj som verkligen har gått in för att det är en arbetsam liten dam de har i huset ;o)
Smilla 6 månader

Josefin, heter Josefin! och har blivit en riktigt stor dam med praktfull muskulatur i baken. Hon går också på regelbunden rehab och tränar musklerna på en vibbplatta, eftersom vi tidigt tyvärr konstaterade ganska så illa höftleder på henne.
Men matte tränar IPO-spår och lydnad med oss och har världens lyckligaste Josefin!!!!
Josefin 5 månader

Lilla Jasmine heter numera Tilda och lilla Jill heter Selma. Dessa två damer bor i samma familj (JO, jag varnade dem!!! ;o) De har full rulle så matte och husse har ett himla sjå. Jag hoppas att jag kan visa lite mer aktuella bilder på dem så småningom!
Tilda med husse Patric & Selma med matte Birgitta

*******************
Jättesen lördag 14/6 2008
Ännu sålänge har vi inte hittat rätta hemmet åt Jessica (men vi hoppas på en härlig familj m två rottishanar, i Uppsala trakten - skulle passa busfröken fint ;o) och till lilla Jill som har överbett men är så söt med sin lilla nos och superkloka ögon så jag i alla fall bara smälter!!
Vi hoppas att vi finner de där "rätta" människorna till just dessa individer!
Nu är det ju strax dax att flyga från boet och vi håller på med massa miljöträning! Bla var vi och badade med några valpar när de var de där riktigt varma dagarna. Till min stora förvåning kastade sig småtjejerna i och började simma mot mig och BoxerJack, som stod en bit ut! Vilka badtjejer va!

Torsdag 22/5 2008
Hej&Hå! Vailka små vildbasar som har tagit över huset ;o) När jag öppnar valphagen på morgonen så är det numera full rulle ut i trädgården! Det är så himla skönt att kunna ge valpisarna den här möjligheten att få rasa av sig utomhus! Sedan någon vecka tillbaka får de träffa alla tuffa "tanter" i den här flocken och så Boxer Jack förstås! Troja, Tilde och Ninja hjälper gärna till och tuktar valparna sådär lagom mycket, så nu får de lära sig vovvespråket ordentligt! Det är härligt att kunna ha så stabila damer som hjälpredor. Jag tror att mamma Nova också tycker det är rätt skönt att slippa hela ansvaret även om de fortfarande diar henne! Nova har kommit till himmelriket där det finns lekkamrater heeeeela tiden. Hon och Jack (8 månader nu) busar ordentligt med varandra, himla skoj att se faktiskt.

Det är iaf skönt att det kommer besökare och valpköpare här med jämna mellanrum och gosar och kampar med puppisarna så jag får vila lite, för nu vill de busa och kampa och leka och kela och som tur är, sova också, en hel del!


Fler bilder kommer inom kort!

 

Fredag 9/5 2008

Oj, Oj, Oj vad fort det går!!! Här på det s.k. Lugnet hinner vi knappt med i svängarna! Valparna har hunnit bli över 4 veckor och INGA nya bilder på web-sidan=SKANDAL ;o) Nu får ni se lite godbitar iaf!!! Maskoten Jack agerar uppfostrare och lekpappa och tycker att det äntligen har blivit bra med fart i huset! Valparna har fått vara ute 2 dagar nu och då blir de så trötta så de bara sooooover, men när de kommer in är det full rulle a la 4-veckors-knubbiga-rottis-bebis-varianten! Det är bra fart i dessa små liv och det kampas gott med diverse leksaker och annat (läs typ fötter) redan! Det är gott gry i dessa valpar och det bådar gott för er blivande valpköpare! Än finns det valpar kvar att tinga för några lyckliga!!! Tyvärr förlorade vi Jakob innan de hann bli 3 veckor, han fick förmodligen andningsproblem i samband med avmaskningen, ibland har man mer än otur, men som tur är mår alla de andra sex förträffligt!

Onsdag 23/4 2008

Nu har vi tagit 2 veckors bilder på de små tjocka korvarna! De har börjat öppna ögonen så sakteliga men är fortfarande mest sovandes, bajsandes, kissandes och diandes! De har också börjat röra sig med lite knyckiga rörelser på sina trinda små ben! Snart kommer de se ut som radiostyrda små leksaksvovvar när de börjar röra sig och öva upp kordinationen. Då ser de bara för härliga ut ;o)
Julia och Jill, som föddes på Ultuna och som var minstingarna, har kommit i kapp nu och har lika trinda magar som de andra!
Det var ju en dramatisk förlossning, men någonstans var det ändå tur i oturen att de blev precis 7 stycken, för precis så många fungerande (=goda och tillräckligt sugstora) tuttar har Nova!
Pappa Bazze ska exteriörsbeskrivas den 11/5 och ställas ut på Österbybruk utställningen! Ska bli himla spännande att se vad de tycker nu när han har blivit äldre! Jag tror han kommer slå de andra med sjumilakliv!! Han har dessutom ett så jättefins steg, van som han är att trava bredvid (läs "framför och visa vägen!!! ;o) Mattes hästar när hon är ute och rider!

Jessica 2 v Josefin 2 v Jasmine 2 v Jakob 2 v Jim 2 vJulia 2 v Jill 2 v

Josefin snarkar och det gör hela valpligan!

*********************************************
I söndags eftermiddag (5/4 2008) började Novas dramatiska förlossning!

Vi välkomnar stolt Jessica, Josefin, Jasmine, Jakob, Jim, Julia och Jill
till Gelza Gebora's flock!

Ja! Det är riktigt....för er som känner Toras husse Jim så har vi nu hittat en hanne som bara MÅSTE uppkallas efter honom!!! Likaså har allas vår BARF-Jill fått en namne, och min gudson Jakob! Vi hoppas, och tror förstås, att ni känner er hedrade!

Lite om hur den dramatiska förlossningen gick till....
Eftersom Bazzes matte och jag bara fick till en hängning och innan det tyckte att dessa två noviser, Bazze och Nova, mest höll på och tramsade, räknade jag dagarna från den riktiga hängningen.
Beräknad nedkomst var egentligen satt till torsdag 10/4.
Nova var dock VÄLDIGT STOOOOR så under lördagen när vi figgade för ett MH, hade vi van valpvakt som kollade Nova. Under söndagen skulle husse hålla koll!

Natten hade varit väldigt lugn så jag var inte så orolig att valpningen skulle börja när jag skulle figga under söndagen, men husse fick instruktioner om att tempa regelbundet och hålla koll.
Vi höll konstant SMS-kontakt, så döm om min förvåning när jag helt plötsligt får det något desperata meddelande "Hon föder! Kom HEM!".
Nova hann med att föda fram 4 bebisar alldeles själv i husses fina skinnsoffa, med husse som stöd!. Den femte var livlös och gick inte att få igång, den sjätte kom ut finfint, men den sjunde var också helt borta trots alla försök att få igång den.
Sen var det tvärstopp!!!

In på Ultuna med rasande fart när inget hände och Nova krystade fina krystvärkar.
Där fanns det hur många som helst i undersökningsrummet!
Nova var helt fantastisk och tålde all behandling som inte var alltför trevlig, men Nova var så himla tapper!!!
Det visade sig finnas fem (5!) valpar till i magen!!!
Jag höll på att svimma!!! 12 valpar totalt på en kort 5-minuters hängning - vilka frögurkor dessa två är ;o)Hursomhelst var det nära att det blev kejsarsnitt, men Nova lyckades klämma ur sig den som satt fast och födde sedan fram 2 tikar till som levde. De andra klarade inte den långa förlossningen och föddes samtliga med baken först och hade förmodligen blivit av med syret via trängd navelsträng för länge...tyvärr!
Klockan 4 på måndagsmorgonen hade jag varit uppe i ett dygn och var så förvirrad
så jag undrar hur vi kom hem, och att vi kom hem, och till rätt hus ;oD !
Nova hade krystat järnet sedan 15-tiden, så vi var två rödögda damer som äntrade hemmet....

MEN nu har vi 7 nya små individer till Gelza Gebora's flock!
5 tikar och 2 hanar
som käkar och växer och håller på att bli trinda små-bazzar, och mini-novisor
(låter som figurer ur en Astrid Lindgren saga,
deras ljud är också som hämtade från Ronja Rövardotters rumpnissar ;o)