Välkommen till Månens sidaLa Luuna, eller Månen som hon kallas, köpte jag från Kosmos Arabstuteri när hon var 3 år gammal. När hon kom till mig var hon precis sutten på, inridningen hade påbörjats, men den avbröt jag raskt och började om från början från marken. Till min hjälp har jag haft min underbara ridlärare och vän, Suzanne Cewé. Mer om henne kan du läsa på www.dextrarius.com. Jag rider enligt barock-metoden, eller akademisk ridkonst, eller med mjuka metoder och så lite synliga hjälper som det bara går. Fast jag har ridit sedan jag var 10 år så fick jag också börja om från början med Suz som lärare. Min kropp hade lärt sig en massa felaktigheter och hyss och jag brottas ständigt med att inte "göra" för mycket hela tiden. Månen och Mirexota är väldigt duktiga lärare tillsammans med Suz. De protesterar alla tre när jag gör fel. Månen brukar tok-stanna och backar om jag inte rättar till min sits. Mirexota sparkar bakut och springer in och "beklagar" sig till Suz, som står i mitten . Båda mina hästar har blivit mer och mer välvilligt inställda till min ridning så förhoppningsvis har jag blivit bättre på att rida...

BETÄCKNING!

Månen blev betäckt i juni 2006 med Armaani , så vi väntar föl i maj 2007!!!
Vi hoppas på ett litet svart föl, men ni som är nyfikna får följa med på denna sida framöver ;o)

FÖLNYHETER!!!!

Nu äntligen har det lilla fölet kommit... 2007-06-03 kl.22:34 såg vi ett par vita framhovar och 23:17 stod hon på ett par lååååånga viiiiingliiiiga ben!!!
         
Mamma La Luuna aka Månen bekantade sig med den lilla som jag kallar Soleil aka Solen just nu i alla fall. Men sedan tyckte hon att det var en alldeles konstig liten varelse som hamnat i hennes box och dessutom gjorde det ju JÄTTEOOOONT när hon skulle dia. Så MorrMorr fick vackert sitta med i boxen de första dygnen så Månen fick lite stöd och mamma-support. Nu går det iaf jättebra och Månen är såååå morsig och pysslig och fölet Soleil provar sina fina långa ben i diverse skutt och galopper i skogen.